CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, April 29, 2010

bila hati dilukai...¬¬¬

salam semua..

bestnya bila dah ada kt kemasek... dah lama sangat x balik  sini.. sem ni aku cuma hanya balik sekali saje.. korang pun same macam aku tak??? hiikhik..

best tak tajuk aku pada malam ni... sedih kan, sayu pun ada gak...tapi hari ni aku rasa nak cakap pasal ni.. x kiralah mood aku ok @ x, nak cakap jugak pasal ni..

 MySpace

apa korang rasa bila hati korang dilukai.. x kiralah oleh sesiapan pun.. sedih kan.. x sangka orang boleh buat macam 2 kat kita...mungkin hati kita terlalu lembut dan mudah mengalah menyebabkan orang buat macam tu.. tapi sampai bila kan.. kita pun ada perasaan dan harga diri.. selama ni buat baik sebab kita tak nak gaduh2 tapi kalu dah selalu dilukai, dah x sanggup nak terima... betul kan....betul3x(versi upin & ipin) hikhik..


MySpace
biasanya, kita akan terasa dengan orang yang kita betul2 sayang kan.. kalu kawan, mungkin terasa jugak tapi takdelah sampai nak nangis2 kan.. huhuh.. sedih2.. sangat sedih.... saya benci semua ini...(sbo ye qema) tenangkan hati  sendiri.... waaaa

dulu masa tinggal berjauhan, kata tak sanggup nak duduk jauh2.. nanti tak sanggup menanggung rindu..
sekarang bila dah dekat, kata menyesal lah sebab selalu gaduh... apa semua ni.. jauh susah, senang lagi susah... xpelah, nanti nak cari kerja jauh2 dan taknak balik kemasek dah.. biar jauh takpe asalkan tak gaduh.... huhuhu.. sanggup ke????

bila dah jauh, kalu kita tak call dia, mesti dia akan kata kita dah ada orang lain.. kita dah x ingat dia, kita buat-buat sibuk sebab  x nak layan dia.. padahal 2 semua x betul... fitnah semata-mata... xsuke3x....

bila dia ajak kite kuar n kita x dapat kuar, mesti dia kata kita pentingkan kawan2.. bila kita dah berkorban untuk dia, dia kata kita pura2... kata kita buat x ikhlas... bila dia pentingkan kawan2, kita x cakap apa2 pun... sebab kita faham dia.. kita xnak dia benci kawan2 kita sebab kita xpernah benci pun kawan2 dia..

 MySpace

dulu masa kita kat u, dia kata rindu sangat2 & dia kata nak jumpa kita  tapi bila kita dah balik n nak jumpa dia, dia kata kenderaan takdelah.. pastu dia kata dia xde mood dah nak jumpa kita... kita nangis seharian sebab dia sampai tertido kat atas sofa.. bayangkan dah janji awl n sampai petang kita tunggu tapi last2 x dapat jumpa dia..  kita x suka sebab dia hanya ikut mood dia...

dulu antara kita selalu saling maaf memaafkan.. tapi sekarang dah takde langsung.. kalu gaduh, saya yang dipersalahkan.. dia semakin keras kepala.. kadang2 saya fikir, sayang ke dia macam dulu.. kita dah x rasa dah apa yang pernah kita rasa dulu...

MySpace

kenapa jadi macam ni???
  • sebab kita dah x cute macam dia ke??/huhu
  • sebab dia dah ada orang lain ke??
  • sebab saya jadi bebanan dia ke??
  • sebab saya x bijak macam dia ke??
  • sebab saya dah makin besar ke??? waaaaa ( saya xnak kurus semata-mata sebab dia.. saya xnak hipokrit)
  • sebab saya diri saya ke????
MySpace


maaflah.. malam ni xde entry gelak2... sebab hati ni dah terlalu sedih... sedih n terus sedih.. sampai bila?? minggu depan dia dah takde.. gaduh n trus gaduh....


x suka...... x suka......x suka......

MySpace
MySpace

MySpace

Wednesday, April 28, 2010

tak paham bahasa???~~~



... 


salam semua... tajuk yang aku rase cukup kasar bukan... hehehe.. tapi memang takde kena mengena dengan tajuk... sekadar gimik saja..

erm... bahasa terengganu..... apa pendapat manusia di luar sana.... bahasa kekampungan??????....  no3x.... dan yang pasti mesti setiap negeri ada bahasanya masing-masing yang membuatkan orang dari negeri lain takkan paham... betulkah ini????? sila bagi respon n  jangan angkat tangan kerana aku kat sini takkan nampak.. hikhik... sekadar mukadiimah di malam hari... (qema, cepat tido... esok nak balik trg kan..) hoorey!!!!!!!!!!


malam ni, aku tetiba je rasa nak tulis berkenaan dengan perkataan @ bahasa terengganu yang mungkin orang luar tak paham... nak tengok betul @ x, jom kite test.. hehehehikhikhik..

perkataan pertama.......................................................................

TUBIK....= ???????

contoh ayat:  bakpe mung TUBIK awal kelas EN. Mokhtar takdi??

adakah anda faham dengan ayat tersebut.... orang ganu duduk diam.. jangan kbo.. hikhik...

ayat betul: kenapa kamu keluar awal kelas EN. mokhtar tadi???

so TUBIK=KELUAR..... 



perkataan kedua.......................

JIRIK=???????

contoh ayat: jangan JIRIK rumput.....
ada sedikit bayangan berkenaan dengan ayat di atas kan... hehehhe

ayat betul= jangan PIJAK rumput...

JIRIK=PIJAK

pening????? sebentar ya.. orang kate, kalau tak cukup 3, x cukup syarat.. betul???? anda yang menilainya... hehe.. ke perkataan seterusnya..




perkataan ketiga...............

ROYAK: ??????

tolong jangan pening.. hehe. kita belajar sampai faham ye..

contoh ayat: jangang ROYAK ke sape-sape ye......

ayat betul: jangan BAGITAU kepada sesiapa ya...

ROYAK=BAGITAU...


hehehe.. cukup ke 3 perkataan pada malam yang dah makin larut ni...  cukup le sebagai ilmu untuk orang yang baru nak belajar.. hhehehe.. takut banyak2 makin memeningkan kepala anda... betul x???????

aku pun dah rasa semakin mengantuk.. tak sabar nak balik trgganu esok pagi.. heheh. tapi belum tido lagi...  ~~~oh qema, x takut ke kau ketinggalan bas esok????  OH TIDAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    MINTAK DIJAUHKAN .. tiket bukan murah wei.. xde RM43, x balik rumah le aku esok... huhuhhuhuhu...  

ok.. ending.. lain kali kita belajar lagi ya... n pastikan paham dulu perkataan di atas.. apa dia????? TUBIK, JIRIK & ROYAK..........masih x paham????  up 2 u lah.. ahaks... 



nak tido.... dah pening..... dah makin ngantuk.... dah makin mengarut....... nak mimpi pakwe hensem..... nak pergi paris..... (qema makin mengarut) shit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

nite..... zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


my favourite~~~~~

p/s: tido itu penting.. jom tido... hikhik( tido dalam iman)



MySpace

Tuesday, April 27, 2010

analisis~~~~

bestnya bila exam dah berakhir,  rasa terlalu tenang.. heheh walaupun exam tadi aku memang xbleh jawab sangat.. tapi takpelah.. kalau diberi masa setahun lagi pun, belum tentu aku boleh jawab.. bila kuar je dari dectar tadi, rase dah lepas 1 bebanan yang amat berat bagi aku..hikhik...

ok lah.. aku  nak flash back n intai2 semula paper yang dah aku amik sem ni...


12.04.2010~~~~KAJIAN ATMOSFERA~~~~
    
 boleh dikatakan subjek yang boleh membunuh aku..  lain yang aku baca, lain yang kuar.. dah lah aku baca banyak benda  dan antara 6 soalan yang  dia bagi, 1 soklan je yang aku boleh jawab.. tengok je soklan, aku dapat rase yang aku akan kuar awal hari ni.. hukhuk.. duduk lama2 dalam DECTAR  pun bukan boleh jawab kan.. waaaa... paper permulaan yang memang mentensionkan aku....... 
MySpace
next paper~~~KAEDAH PENYELIDIKAN~~~

paper ni aku  x rasa tensen sangat sebab boleh jawab yang bahagian Dr. Bib punya.. tq DR bib sebab bagi hint kat student.. hehe.. kalau tak, ketensionnya akan mula menguasai diri... aku taknak benda yang sama berulang macam paper kat atas 2... uhuhuhuhh.. X SANGGUP!!!!!!!!!!!!!!!!  so, ape yang aku nak target n pointer aku???? series aku taknak bayangkan... hukhuk.. menangis x berlagu...
MySpace


next~~~~PENDUDUK DAN PEMBANGUNAN SUMBER MANUSIA~

  apa itu penduduk??? apa itu pembangunan manusai??? oit.. ni bukan masa kau nak tulis nota lah qema.. cepat kembali ke tujuan asal....

ok2.. paper yang tak begitu susah kalau aku baca dan paham betul2.. hehe.. tapi malangnya aku rasa aku dah salah tafsir berkenaan dengan "MODAL SOSIAL"...  dan yang bermain dalam kepala otak aku masa 2, modal sosial 2 ialah penduduk... huh..... tension lagi... so, apa paper yang aku rasa aku boleh jawab dengan baik??? xde??? ini sangat MERBAHAYA!!!!! POINTER AKU??? juga dalam keadaan "BAHAYA"..

AWAS.. BERHATI-HATI DI MASA AKAN DATANG!!!! KECUAIAN MEMBAWA PADAH!!!!
MySpace
dah rasa x sanggup nak hadapi exam lepas ni..huhuh.. ya Allah, kuatkan hati hambamu ini...

next~~~GEOMORFOLOGI PINGGIR PANTAI~~

akibat study bersungguh-sungguh, aku dapat jawab dengan sangat baik paper ni.. (adakah aku perasan)... oh.. mungkin ya dan mungkin juga TIDAK!!!.... apapun, ni lah paper yang aku rase paling2 aku boleh jawab kalau nak buat perbandingan dengan yang kat atas tu.... (qema, stop cakap pasal paper lain!!!. shit!! kau nak makin tension ke??? ... elak2..


next~~~ISU-ISU KEKELUARGAAN~~

erm.... susah ke nak skor paper ni??? tak qema kalu semua nota DR. Jo kau dah letak dalam kepala... betul3x... hehe..  paper yang aku agak boleh skor lah... hehe.. suka jawab paper ni sebab boleh tembak2 cam pistol n tak payah fikir nak karang esei..... hehe... agak bagus juga n hasilnya???????  kkite tunggu dan lihat.... hikhik



last paper~~~RS,GIS dan GPS~~~~

tengok tajuknya pun dah boleh agak kan betapa susahnya paper ni.. kalau lah soalan EN.MOKHTAR je yang kuar dalam paper ni, memang  i like le...  tapi memang x boleh le qema oi... mengamuk plak DEKAN bagi kuliah panjang2 tapi xde soklan untuk bahagian dia tu... hehhe... perlu ke dicadangkan kt DEKAN yang memang bahagian beliau xperlu exm???? ada sape2 setuju tak???? memandai lak aku ni melalut.. dekan panggil baru padan muka aku ni..... hukhuk,..

maafkan saya...~~~~ saya x bersalah~~~ nangis n terus nangis.... manja lah kau ni qema... x suka3x...~~



lagi paper?????????????? dah habis da... n rumusannya, FIRST paper & LAST paper, buatkan aku dah mereng... x dapat jawab dengan  baik..... yang lain?????? boley la... hikhukhak......


my target this sem..
kajian atmosfera        =        c+
kaedah penyelidikan  =        A-
penduduk               =       B
                 pantai                  =        A(conpius)
isu2 family                =        A-
rs,gis, gps                 =        B
koke                        =        A(conpom)hikhik

pointer=?????????????? ..... malaslah nak kira..
tunggu dan lihat hasilnya.. sama x dengan target aku ni..



aku memang suka target tapi?????


MySpace



p/s: jaga diri leklok.. esok dah nak balik rumah.. jumpe di post yag len.... heheh.. i miss my family..

Monday, April 26, 2010

jom relaxkan minda n ketawa beramai-ramai...

 

 

Budak kecil, lelaki tua dan cokelat

Seorang lelaki tua sedang berehat di bangku taman bunga. Datang seorang budak kecil duduk disebelah. Si budak mengeluarkan cokelat dari poket lalu menjamahnya. Habis satu, dia mula lagi satu. Dan lagi. Dan lagi. Si tua memerhatikan sekian lama. Apabila budak kecil mula hendak makan cokelat yang ke-10, dia mencelah, pakcik:
"Nak, pakcik nak bagi nasihat sikit" Budak kecil melihat sambil mendiamkan diri. "Kalau makan banyak sangat makanan ringan, tak elok untuk kesihatan dan gigi rosak!" 
Si budak berkata,"Datuk saya ada nasihat juga." "Dia pun kata jangan makan makanan ringan?" "Tak. Dia kata JANGAN MASUK CAMPUR HAL ORANG LAIN"

*memang kurang asam betul budak ni...

p/s: jangan jadi macam budak ni... huhu..

cerita 2..........


Diam Ketika Makan

Sebuah keluarga yang terdiri dari ayah, ibu dan seorang anak sedang makan malam bersama. Anak : "Ayah, di..."
Ayah : "Diam! Sewaktu makan tidak boleh bercakap!"Setelah selesai makan...
Ayah : "Nak, waktu makan tadi apa yang ingin kau katakan?"
Anak : "Ayah, di daun salad yang ayah makan tadi ada ulatnya!"


Cucu & Atok

"Mengapa tak seperti kawan sebaya kau?" Seorang atuk tegur cucu dia yang tak cemerlang dalam peperiksaan.
Atuk: "Tengok kawan-kawan sebaya cu, semua lulus tinggi-tinggi. Cu ini asyik internet, tv atau main bola. Bila nak belajar??? Besar nak jadi apa???" (Atok marah tahap tertinggi)
Cucu: "Atok asyik bandingkan dengan kengkawan yang lain. Cu tak pernah pun marah bila atok tak sama seperti kawan-kawan sebaya atok yang lain."
Atuk: "Tak sama apanyerr???"
Cucu: "Kawan-kawan sebaya atok semua dah jadi arwah kan?"
Atuk: "?...?...?...?...?...?" 


 cukup2.. xley banyak2... len kali sambung lagi... hikhik

sumber: cerita kelakar...

Sunday, April 25, 2010

study+blog+jiwang~~~~~~~~~~~~~~~~



ke garisan penamat....

hari ni hari ahad dah.. maknanya 3 hari lagi aku akan berada kat rumah... waa. bestnya.. x sabar rasanya nak balik... tiket dah beli, barang dah separuh berkemas tp yang jadii masalahnya, exam je yang belum habis..
bila dah sampai paper yang paling last ni, kemalasan aku dah makin bertambah-tambah... kenapa????/ kenapa????? tak lain x bukan, kerinduan pada kg aku yang teramat... hehe.. apalah kamu ni qema.. study lah dulu, tumpu pada exam.... kata nak skor A++++ subjek  GIS,RS.. ape???? A+++++... hebat2 kalau dapat A... kalahlah budak-budak FST yang amik subjek ni..... .hehehe.


. USAHA TANGGA KEJAYAAN... KALAU X USAHA, KAU JATUH TANGGA LAH JAWABNYA QEMA OIIII....

ntah kenapa tengah aku syok membelek-belek nota GIS, teringat pulak kt blog kesayangan aku ni... hehe..I LOVE U MY BLOG...... CINTA+KASIH+SAYANG.... qema, kamu rupanya minah jiwang... badan ketul2 tapi dalaman, fuh bak kata sem dalam cita ADNAN SEMPIT, " dalam hati ada taman"..... hakhak.. mestilah, aku kan perempuan.. naluri keperempuanan tetap ada lah..

aku dah rase tensen yang teramat bila tadi aku tengok kat FB, my pren huda post "landsat+spot+quickbird+radarsat+noaa+ikonos=satelit...xkn nk kne ingt sume satelit2 nie....adeh~mereng2...". 

.... waaaa.. aku rase makin tensen sebab benda 2 semua, satu benda pun xde dalam kepala otak aku....  kalau huda mereng, aku??????? 

takpe2.. qema, tenangkan fikiran kau 2.. dah tau x study tapi boleh lagi ko conteng blok kau ni,.. panjang lak tu... hehe.. kalu bab tulis blog, memang le banyak idea.. kalu blajor??? hehhe.. banyak jugak kalu aku x malas nak study... 

so, apa lagi, bila dah conteng-conteng  & melalut kat  blog aku, bru le ada semangat skit aku nak study....maklumlah, dah lama jugak rasanya x jenguk-jenguk kt blog aku ni.. jenguk 2 jenguk tapi xde pos ape2 pun.... hehe.. orang kate, lau tulis blog mase xde mood, xbest plak karangan aku nanti... bila mood ada, idea pun mencurah cam ledakan lava kat gunung berapi.....hikhik..

qema, ni ke semangat kau????? ish.. ish... ish...call le mak kau kt kg ke.. 2 pun semangat gak tu..hiikhik... tau2 tapi hari ni takda rasa nak call..~~~ mak, jgn marah ye.. walaupun x call, anakmu yang baik ini tetap merinduimu sepanjang masa n kau lah semangatku.. i love u my mom.. uummuuaahh.. ~~~~~
waaa.. lagi x sabar rase nk peluk mak aku....

tadi, aq ingat nk conteng-conteng sikit je kt blok aku ni.. tp makin lama makin banyak lak idea.. xbleh2x... qema, cepat stop.. ingat2 le kt nota RS & GIS kau tu.. sape nak baca.... oh tidak!!! memandangkan aku sorang aje kt dalam bilik ni, aku je lah yang patut baca... hehe.. tetiba plak ingat kt roomate aku... DILA, cepat balik...i miss u.. (sebenarnya takut tido sorang2 tanpa roomate.....)
  • qema, jangan fikir bukan2x..

oh tidak!!!!!!!!! aku dah makin mengarut... aku terpaksa stop kat sini.. banyak yang perlu aku buat.. 
  • study3x.....
  • kemas barang
  • kemas bilik
  • kemas apa2 yang patut.. 

ok, aku nak cau dulu, ape tajuk yang aku patut tulis ni cz banyak sangat cite kt sini.... huhuh
  1. tetiba je teringat mee kari kat tepi the stor KEMAMAN yang selalu aq makan bersama rahayu, syuhada, hasnah, biey... ohh.. sungguh x larar aku ne menyenaraikan nama kawan-kawan aku yang manis ni.. sory ......
  2. tetiba plak rasa malas nak study(mengarut.. ttp laptop cepat)
baik bos.. qema cau dlu... sekian....... ending... ....berakhir...... dah xde episod lain............


Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa................................................





sekadar hiasan semata-mata

who loves me?????


CUKUP...!!!!!

Wednesday, April 21, 2010

ANTARA KAWAN & KEKASIH??~~~~

Ramai orang mengutamakan KAWAN dari KEKASIH...
dan ada juga mengutamakan KAWAN kerana KEKASIH...
ANDA ???

  • hadirnya seorang KEKASIH sejati sebagai pelengkap kehidupan dan mengisi kekosongan hati ...
  • hadirnya KAWAN sebagai sahabat sejati ...berkongsi segala suka duka dan teman sepermainan dan belajar ....

Antara KAWAN dan KEKASIH Yang mana harus dipilih..?
  • KAWAN pengubat kesunyian,
  • KEKASIH penyembuh kelukaan.

Antara KAWAN dan KEKASIH yang mana harus didahulukan..?
  • KAWAN tempat mengadu,
  • KEKASIH tempat bermadu.

Antara KAWAN dan KEKASIH Keduanya tak bisa disisih...
  • KAWAN menghulurkan bantuan
  • KEKASIH menghulurkan sokongan.

Antara KAWAN dan KEKASIH Keduanya diperlukan...
  • KAWAN sekuntum senyuman,
  • KEKASIH sepenuh perhatian

Antara KAWAN dan KEKASIH Bilakah akan bersatu...?
  • KAWAN sejujur kata,
  • KEKASIH setulus setia

KEKASIH silih berganti Kerana tiada kesefahaman.. tetapi

KAWAN sentiasa disisi mendengar masalah dan mengambil berat tentang diri kita


JIKA KAWAN itu KEKASIH...dan KEKASIH itu KAWAN...

perlu lah dihadiahkan "Sedalam lautan Setinggi kayangan" kerana "Kasih sayang tiada sempadan" tapi sayang...


KEKASIH tetap KEKASIH...
KAWAN tetap KAWAN...

perbezaannya terlalu ketara.. tapi keadaannya tetap sama..

I LOVE 2 ALL OF U







KAWAN~~~~





KEKASIH???? OPPSSS..




video
SEKADAR UNTUK MENGHIBURKAN HATI....~~


sumber:forumantivirus.net

Saturday, April 17, 2010

first time~~

ri ni tetiba je rase cm nk tulis sesua2 kt blog.. hehe. sblm ni hanye tau buat blog tp malas tok mengepos( kalu dah tau mls xperlu le buat).. huhuh

xpe2.. akn ku tnm skp rajinku tok menulis di blog kesayangan aq ni walaupn aq tau xde pe yg bes pun kt cni.. hehe.

pagi ni x sgka aq akn wat 1 aktviti yg slme ni aq x pnh wat sejk aq masuk UKM t'cnta.. ye. memg UKM spesel bg aq cz ni lah u yg aq tringin nk masuk.. hehe. dah tkr topik le plak.. 6t le aq cite len kali erk pasl UKM ni.

dah le smlm aq tdo lwt cz g tgk faizal thir kt stadium.. stadium?? ye la.. stadium UKM.. hlg ketensenan ku tgk konsert yg abgi aq agk hbt.. agk?? no2.. memg hbt ape.. pnh bertnga>>
(tkr topik lagi) huhu. bile le nk abis cite ni lau cite len je yg kuor.. hehe.. xpe2 ni skdr mukadimah
..

sbnrnya, dri hri 2 lgi aq ni kempunan nsik myk kt trg 2 tp ade ke.. jdi aq plan nk kuar pgi2 sok nk cri mknn yg seumpama ngn nasik myk.. pe dye erk.. nsik lmk pn ley.. hehe

di sini bermulanya sebuah cerita..........................................................................................

pukul 8.05 pagi,

dengan memakai blazer aq yg berwarna coklat 2 yg khas tok dak2 PPSPP, cam gaya sorg mint rmpit aq strt mto menuju ke seksyen 16, bangi tok cri nsk lmk sbgai gnti pada n.myk..hehe..mula2 menuju ke 1 kedai ke 1 kedai tp xde 1 pun ikut citarasaku.. truskn lagi perjalanan n mata aq trpndg restoran "citarasa pantai timur".... heheh.. cm best je kedai ni.

Ape lagi, park mto aq kt btol2 dpn kedai 2.. dri jauh aq dh leh tgk cm2 nasik yg ade n yg aq pasti nsik myk yg aq nk, memg xde.. xpelah.. tiba2 aq tringt dayah yg suke sngt cite pasl nsik lmk mak dye.. hehe.. xde nasik myk nsk lmk pun bley..

pekerja: ye kak, nk bli ape?? (dah mula bengang cz org dh tua pnggl aq kak)huhu

aq: bgi nasik lmk aym goreng 1 ye.. emm.. tmbh laksam 1 n bronot rm1..

pekerja: kejp ye kak

x smpai 5 mnt aq menggu,

pekerja: rm8..

ni lar antre dialog aq ngn pekerja kedai (selera pantai timur)

* bronot= klu kl ni org org pnggl kuih sgu..

trs ke aq byo n blah.. x de le mhl sngt, hehe.. nk mkn punya pasl..
tetiba tringt plak mto aq yg minyk yg dh hmpir kering, x pasl2 aq tolak mto aq 2.huhu.. singgh le kejp kt shell n trus blik n mkn nsik lmk aym goreng... best gua ckp lu... hehe

hehe.. ni le aktvti yg x pnh aq wat slme kt ukm n dah biase wat lau kt kg...



best x..
memang best.
maknan samping.


nasik lemak ayam goreng+laksam+kuih sagu= rm8....

ni harga untuk makan pagi sahaja...huhu..
hbs duet untk mkn, xpe kan... perut kenyang.. naik badan???? dah tentu lah.. ahaks


ending~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~