CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, December 29, 2011

~~pelangi~~

salam..

pelangi.. sesuatu yang sungguh indah dan cantik bukan? terdapat 7 warna pada pelangi iaitu  Merah, jingga, kuning, hijau, biru, indigo dan ungu. ade lagi tambahan? xde kan.. hehe 

hari 2 otw nk pergi kerja, tetibe hujan. so terpaksa berhenti la kat satu gerai keropok ni sebab mase 2 aq naik kereta xde bumbung . so kna stop la.. hehe.. nasib baik gerai ni tutup lagi. kalau x, confirm beli.. 

bile hujan stop, aq pon nk meneruskan perjlnn yang x brape nak panjang dah, then bila pusing kat blakang, aq ternampak pelangi.. sangat cantik.. so, ape lagi bukk hp n snap gmbr 2.. tp gmbr x brape nk cantik sebab biasa la hp x brape nak mahal.. heheheh





Pelangi terhasil bila cahaya terbias melalui titik air di udara. Sebab 2 ia dapat dilihat selepas hujan turun kan  dan  ia berbentuk melengkung (bulat) kerana titisan air di udara berbentuk sfera. kebiasaannya bahagian bawah pelangi itu "terlindung" oleh bumi. Fenomena pelangi ini juga boleh dilihat dengan membelakangi matahari dan menyembur air pada hari yang cerah. 

ingt masa kat sekolah dulu ada ayat untuk kita mengingat warna-warna pelangi  tapi aq dah lupa.. maklumlah memory tepu.. hikhik

seyes aq belum  pernah tengok lagi pelngi  kembar.. memang orang lain dah tengok tapi aq yg belum.. tetibe teringat cerita nora elyna masa diorang tgh honeymoon kt cameron highlands.. sangat best kan.. hehe

cantik kan
by google


Wednesday, December 28, 2011

anak buah


salam

dapat anak sedare lagi.. suka3x sampai x tahu nak kata apa..  ingat kali ni dapat la anak sedare pompuan  tapi laki jugak akhirnya.. bermakna abang aq dapat 3 orang anak lelaki dan ank sedare lelaki aq semakin bertambah..

baby yg diberi nama faris hakim bin mohd azman.

si adik n abang

 nangis sebab lapor susu..





smile...


bulan 5 2012 bakal menerima anak buah lagi.. anak sendri? xde jawapan untuk soalan itu.. hehehe

Tuesday, December 27, 2011

~~kahwin anak sedare~~

salam.

hari ni baru kerja balik. semalam amik cuti sebab x sempat nak balik trg hari ahad. badan penat n driver x nak balik dalam keadaan keletihan. ok saya suke sebab duduk batang kali memang x terasa langsung nak balik hehe

jom tengok gambar majlis perkahwinan my nephew.

 potong daging.

 jiran yang datang menolong.

 basuh jangan x basuh.

 sebelum akad nikah
 dah jadi suami isteri pon

 keriangan dapat jadi isteri orang.. hehehe
 gulai kawah
 khas tukang masak dri trg...


 family..
 sabor2..


 fmly sebelh perempuan
 my family
 mak sdre vs ank sdare
 adik brdik berposing
pengntin lupa nk potong kek masa lepas bersanding.. hehe jadi potong kek sebelah malam je la.


yg bestnya kenduri kat sini, hari ahd kenduri tapi hari jumaat dah ramai org menolong.. kalau kt trg, ahad kenduri, sabtu baru org datang menolong...  apa2 pon, best bila bersama semasa kenduri org yg begitu dekat dengan kita..


selamat pengantin baru shakirra & shazni. semoga perkahwinan kekal hingga ke akhirnya..

Wednesday, December 21, 2011

~OMBAK BESAR~



sapa berani mandi-manda kat pantai sekarang. buln 12 ombak besar + musim tengkujuh memang dilarang sama sekali untuk siapa2 pon mandi ok.. nelayan pon x turun ke laut ok bila time2 gini.. 

semalam sempat jugak aq g jalan2 kat pantai pada duduk kat rumah x buat apa-apa.

Ingatkan musim2 gini kurang la orang kat pantai tapi ramai je orang kat sana. budak2 main bola beracun, family bawak anak-anak, aq bwk anak2 jugak tapi ank orang jela.. hehe. yang pasti memang xde orang mndi sebab ombak besar.. 

sempat gak aq amik video ombak kat pantai kemasek 20.12.2011 jam 6.15 petang.. hehe

video

bahaya x macam ni? huhuh

~cuti-cuti~

salam

bangun pagi tadi tiba2 je fikir bestnya kalau dapat pergi bercuti. lebih-lebih lagi ke pulau. tapi keadaan sekarang memang x mengizinkan sape2 untuk ke pulau kan. 

musim tengkujuh dan ombak besar di trg. masih lagi nk pergi? sila jgn menempah maut ok.. nyawa cuma satu dan x mungkin boleh dibeli di kedai maupun di mana-mana.. so, berehat kt rumah jela nampaknya..

tak dapat ke pulau, g kenduri perkahwinan pon ok la kan.hehe. minggu ni akan ke batang kali untuk majlis perkahwinan anak saudara aku kat sana. mak sedara belum kawin tp ank sedara yang kawin dulu.. xpela. dah jodoh dia kan. mak sedara nak kata apa.kan3x. hehehe  trima jelah.. 

 ank sedara VS pak sedara.

 mintk ampun cikma.. angah kawin dulu.

harap2 mak sedara dia menyusul kemudian.hehe. jodoh 2 kan di tangan Tuhan. tp yg pasti, kita mesti berusaha untuk mencarinya. kan2.


Sunday, December 18, 2011

~~bermalas-malasan di office~~

salam

hari ahad yang penuh kemalasan untuk masuk opis.. tengah ber on9, boss call kata  ada kt KL  mesyuarat dengan Koperasi KL..

bertambah keboringanku.. rasa nk tutup pc n balik tido je.. zzzzzz.. nikmatnya tido hujan2 gini. bajet opis 2 kau punye kan qema nak g dan balik sesuka hati.. heheh.

bukan ape, duduk kt opis pon memang xde keje langsung sebab awal2 lagi aq dah siapkan..ini membuktikan aq seorang pekerja yang rajin kan. boleh naikkan pangkat saya ganti boss?? heheh perasan sungguh kau wahai aqma yusoff..

so, ape yang perlu aq buat tanpa rasa boring.. ber 0n9 smpai balik keje @ ber fb.. huhuh. aq sendri pon tiada jawapan..

Tuesday, December 6, 2011

~~dunia pekerjaan~~~

.salam.

memang dah lama x menulis kt blog sndri... tiap2 hri buka tp bukn untuk menulis ,hanya untuk membaca blog orang lain. kenapa ye? malas? xde idea? busy? ntah la.nk kata sibuk, aq x pasti tpi yang aq tau, 7 hari seminggu aq kerja. xde cuti ke? ade cuma aq nak memenuhi cuti hujung minggu aq dgn buat pekra yg x sia2. 

keje sbgai kerani di felcra dari ahd hingga khmis. kerja cukup simple dan keje masuk jam 8.00 smpai 4.00 petang.  jumaat sabtu aq tolong orang buat lemang. sekurang-kurangnya, dapat la tampung belanja tnpa harapkan mak aq.. biar la orang nk kta apa yg penting aq enjoy dgn keje yg aq buat dan aq x susahkan sape2 kan?heheheh

kerani kt felcra, aq buat mcm2 keje.. dengar mcm busy tp sebenarnya x.. busy awal n akhir bulan je sebab mase tulah nk siapkan gaji pekerja, gaji kerani, gaji bos, buat caruman KSWP, SOCSO, print cek, buat baucer, dan skit2 keje yg x sukar mana. paling pening, nk buat akaun sebab aq tak blajo akaun  pon.. huhuh. tp aq diajar dri A-Z. jadi, kerja yg sukar jadi senang.. i like3x. hehehe tq pengjar yg setia w/pom aq ni lembap skit.

 buat lemang. mula2, kekok gak tolong org buat lemang tp dah tiap2 minggu aq g, x pyh tokey suruh, aq dah buat.. heheh. camne erk cara buat lemang.. x susah pon tp bgi yg x thn main api, memang x sesuai keje sbgai pembuat lemang.. tukang letak daun pisang n beras boley la.. hehe.. mula2 rase x thn dah sbb kje nye asyik mkn asap je tp demi duit, aq kuatkn semngt... telan asap lau jadi kurus ok gak kan? heheh


 yg ni bru je bakar.. blm masak pon lgi.. tgh buluh hijau2 pon dh tau.


 yg ni dah masak.. tp yg aq jual xde la hangus macam ni. biasanya klu yg mcm ni, x sedap skit nk mkn. 

by: google

sekian..




Tuesday, February 1, 2011

~~otak-otak, sata dan nasi minyak~~

esok harap2 plan aku jadi.. dah sampai rumah nafsu makan makin membuak-buak... nak makan sata lah, otak2, nasi minyak la.... wahai badan, tolong bagi aku sakkit.... bila sakit, nafsu aku dah xkan jadi seperti sekarang.. eh, boleh berdoa macam tu? huhuh.. tapi aku taknak sakit.. terlantar di katil dan hanya nakkan emak... dasar anak emak!!

sata yang best di kuala kemaman


nasi minyak


biarla... balik rumah je aku berpeluang makan makanan macam ni... makanan kt KL x kan sama macam kat trg... nak cari nasi minyak pun susah...  time orang kahwin, baru ada.. berbeza di trg. nasi minyak dijadikan makanan harian.. tak kira pagi @ malam. kat pasar, x susah langsung nak dapatkan benda ni.. tolong jangan lepaskan peluang ni ok.. makan sepuas-puasnya.. yang penting, sata itu penting..hehehe

harap2 esok  apa yang dirancangkan jadi... ada sape2 mahu teman aku??


Friday, January 7, 2011

saya busan

kebosanan melanda diri.. bukan hari ni je aku rase bosan tapi dah berhari-hari..sem ni cuma ada 3 kelas dan selebihnya masa untuk jumpe penyelia tesis.. tapi, mase free yg  banyak x digunakan dengan sebaiknya untk jumpe datin.. bila free, aku hanya pikir nak jaln2 walhal duit dah makin susut... JPA belum masuk dan terasa ingin menjerit 24 jam tanpa henti smpai JPA masuk.. boleh macam 2??

kalau duit dah ade, cnfm aq x melekat kt bilik hri2 xde kelas macam ni.. xpelah.. sekurang-kurangnya sekarang time untuk aku menghayati bilik aku yang diumpamakan sebagai bilikku, syurgaku... hehehe.. xpe..

ok.. slme ni aku sibuk cari rumah sewa yang dekat2 dengan tmpt li aku tp rupanya pihak mereka dah sediakan penginapan percuma.. kepala x pening dah pasal rumah sewa.. heheh. bebanan dah makin berkurang.. harap2 pihak fatisha agrofarm menyediakan elaun untk kami... heheh.. x berharap tapi sedikit berharap..

*aktiviti petang lepas ni mungkin diisi dengan beriadah. best kan.. dah xde lagi aktiviti buat taik sepetang...