CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, July 29, 2010

~~~aku dan monyet~~~

salam...

jam sudah menunjukkan pukul 2.30 pagi tapi tiada tanda2 yang aku mahu tidur... dalam kelas petang tadi, bukan main lagi aku tersengguk-sengguk di dalam kelas Puan Azni... ok..tapi, bukan aku sahaja yang berkeadaan seperti itu.. betul.. kali ini aku x mahu jadi penipu.. hehe.. 2 3 orang juga yang aku rasa berkeadaan seperti aku.. wany dah 2 kali ke tandas dengan keadaan mata yang susah hendak dibuka.. tanda apa itu.. mengantuk kan.. oh.. lupa aku... manusia sebaris aku juga sama.. betul kan dayah.. masih  tak mahu mengaku.... hehehehe.. ini kenyataan..


ok... hari ini kelas bermula pukul 2 petang tapi terpaksa ke fakulti awal2 pagi kerana ada ceramah oleh prof. fuad dan Dr. Mohktar. .. awal pagi ke.. emm.. mungkin betul pada aku.... ok.. yang paling menyeronokkan minggu ini seminar tesis masih belum bermula...so, ini bermakna rancangan ke putrajaya,shah alam dan puncak alam akan diteruskan... dan diharap, my senior Asma Afifa akan dapat turut serta... harap2 hari sabtu asma off day.... kerana perjalanan ini sama2 dirancang bersamanya... lebih menyeronokkan dengan adanya ramai manusia di dalam kereta.... x gitu?....


lupa nak bercerita pasal kelmarin... balik saje dari kelas dan sampai di blok aku, tengok sampah bertaburan di atas lantai.. ok.. itu aku masih boleh terima tapi yang paling menyakitkan hati, sati blok berbau telur temelang.. kamu boleh terima??... sila bagitau saya... tengok lagi, .kulit telur bertaburan... 



sudah pasti siapa punya angkara.. monyet ukm... ye... monyet mane.. oh silap.. money K.I.Y kalau inginkan jawapan yang lebih tepat...  monyet ukm memang kurang baik kan..(x mahu guna perkataan jahat).. lebih sopan kan... hehehe..dari bilik mana monyet dapat telur, aku memang x boleh jawab..ok.. 

nasib baik pagi2 pekerja2 dah datang bersihkan sampah dan sembur air pada tempat yang berbau... so, kuranglah sedikit bau busuk.. kesian makcik2 & kakak2 indon.. tiap2 hari terpaksa buat kerja yang sama angkara monyet...ok.. nanti kita buat kelas untuk monyet2 ukm.. kita ajar supaya jangan suka mencuri dan suka menggeledah tong sampah.. 1 lagi, mengajar tentang jangan suka mengejar perempuan yang balik kelas membawa makanan....hehehe.. boleh ke macam tu?? barulah ringan sedikit kerja pekerja2 kan... ada sape2 setuju???

so, ada sape2 yang ada idea yang bagus untuk mengelakkan monyet x datang ke kolej K.I.Y lagi lebih2 lagi kat blok perempuan..???  x menggeledah tong sampah?? tak kejar perempuan2 yang bawa makanan?? sungguh sedih bukan.. sering hidup dalam keadaan ketakutan ketika waktu petang.... 

                                                                           ini aku..

ini monyet... kan bagus macam ni..

*ada orang bagi idea supaya letak bear kat tong sampah sebab dia kata monyet takut pada bear... betul ke?? aku kurang pasti sebab aku belum mencuba... hhehe
*kesian pada sorang budak kiy yang  laptopnya rosak angkara monyet yang menumpahkan air di atas laptop di dalam biliknya...
*sejak masuk ukm, xpernah aku membuka tingkap bilik sebab takutkan monyet...

4 comments:

0zieb0o said...

.. d kala, segar baru pah mandi, terbace post mu... HAHA.. sambil minum milo. sampai part yg ade name DAYAH.. otomatik aku tersembur milo yg d minum.. adeh.. jem laptop aku!.. HAHA.. Ma jom g kupe arif!.. HAHA

aqma_aquarius88 said...

hahaha.. tu mcm dah mengiakan bnde yg aq tls.. emmm

edrina79 said...

qema...kalau K.I.Y tu dari dulu pemes ngan monyets nyer hehehe..kwn k.na siap kene kejor lagi...rase carenye tebang abis la utan kat belakang (x sampai ati pulok kan)...dari dulu doh masoloh tu, mase aku dulu 1998-2002, la ni 2010, monyets ko byok ade hehehe

aqma_aquarius88 said...

lau monyet saje xpe k.na... ni mcm2 spesies.... mawas pun ade gok... hok puan r skmo jdi mgsa...